lauantai 29. joulukuuta 2018

"Harhailetko hallitusti vai hortoiletko holtittomasti?"



Uskon monen bloggaajan kirjoittavan tästä aiheesta näin vuoden vaihtuessa, kun katsotaan taaksepäin ja samalla suunnataan ajatus tulevaisuuteen.

Miten sinä katselet mennyttä? Onko sinulla suunnitelmia tulevalle vuodelle? Haaveiletko jostain?

Itse haaveilen oman vastaanoton laajentamisesta sekä terapian ja seksuaalineuvonnan yhdistämisestä. Olkoon tämä manifestointinani tulevalle vuodelle!

Tavoite kirkastuu, kun sen sanoo ääneen tai kirjoittaa paperille.

Luin joskus hauskan lauseen, joka jäi mieleeni: harhailetko hallitusti vai hortoiletko holtittomasti? Jotta et hortoilisi, on hyvä tehdä hiukan inventaariota menneeseen ja miettiä, mitä haluaa tulevaisuudelta.

Matkalla kohtaat varmasti haasteita, mutta jos tavoite on oikea, ne on helpompi selättää.

Miten saamme itsemme tekemään asioita? Taustalla on ainakin
  •        oikeista asioista motivoituminen - mitä oikeasti haluat?
  •         tahdonvoima
  •         oikeiden tapojen rakentaminen vaikkapa kolmosen säännöllä
  •         ympäristön muokkaaminen toimintaa tukevaksi.

Isompia elämänmuutoksia tehdessä on hyvä asettaa tavoite. Minkälainen on hyvä tavoite?
  •         Tarkka
  •         Mitattava
  •         Saavutettavissa oleva
  •         Oleellinen
  •         Aikaan sidottu

Varaudu myös vastoinkäymisiin, sillä niitä tulee aina. Tarkastele mahdollisia haastavia tekijöitä jo etukäteen. Se auttaa varautumaan.

Välitavoitteita on hyvä asettaa matkan varrelle, jotta tiedostat olevasi oikealla tiellä ja näet, kuinka suunnitelmasi etenee. Pidä kuitenkin katseesi päätavoitteessa.



Ei ole lainkaan hullumpi ajatus tehdä suunnitelma graafiseksi. Piirrä aikajana tai visualisoi muuten. Voit myös kirjoittaa kalenteriisi välitavoitteita ja suunnitelmaasi.

                                    Kytke autopilotti pois päältä!

Toimimme usein tiedostamatta tekemisiämme. Illalla askeleet käyvät keveästi jääkaapille voileivän, viinin tai oluen luokse sen kummemmin miettimättä.

Olen opetellut ”sammuttamaan” joitakin automaattitoimintoja. Kehitin tupakointia lopettaessani kolmosen säännön. Kolme sekuntia, kolme minuuttia, kolme tuntia. Mieti ensin kolme sekuntia, ennen kuin tartut savukkeeseen tai jääkaapin kahvaan. Seuraava tavoite voi olla kolme tuntia tai kolme päivää. 

Kytke autopilotti pois päältä!

Muista myös jakaa kiitosta itsellesi ja tukijoukoillesi.

Hyvää ja tavoitteellista uutta vuotta 2019!

2 kommenttia:

  1. Aika osuva kirjoitus omaa elämääni ja lähitulevaisuuden suunnitelmiani ajatellen. Uusi vuosi tuo aina tullessaan halun tehdä jotain toisin tai tavoitella jotain uutta, mahdollistaa haaveet tosiksi. Täytyy uskaltaa tehdä muutoksia, mutta niitä on hyvä tarkastella aina ensin ja tehdä lyhyen aikavälin tavoitteita. Se vie tasaisemmin perille kohti tavoitetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Olen kanssasi samaa mieltä tuosta harkinnasta ja lyhyen aikavälin tavoitteista. Hyvää uutta vuotta!

      Poista