sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Kuinka taltuttaa mieli?



Ottaako mielesi helposti vallan? Illalla tai aamuyöstä et saa unta, kun ajatukset pyörivät päässä ja murheet jyräävät kaiken alleen. Puolisokin odottaa seksiä, mutta erektiota ei tule. Ajatuksesi keskittyvät sukupuolielimeesi ja hoet sille mielessäsi ”älä petä mua nyt”. Naisilla voi olla orgasmin kanssa sama asia.

Mieli vie.

Kuinka voit rauhoittaa vaeltavan mielesi ja valjastaa sen hyödyttämään sinua?

Mielen voima on valtava. Se voi kritisoida ja arvostella, moittia, mutta myös kannustaa ja saada meidät tekemään huikeita suorituksia. Jooga opettajani Amir Jaan kertoo usein mielestä ”monkey mind” -vertauksella. Mieli on kuin marakatit puussa. Vaikka kuinka keskityt yhteen, se saattaa karata pois. Sinun tehtäväsi on vetää se hännästä takaisin ja palata siihen yhteen olennaiseen asiaan mitä olit tekemässä tai ajattelemassa.

Kun mieli on levollinen, voimme keskittyä olennaiseen ja päästä flow-tilaan. Oikeastaan itsensä rauhoittaminen pitäisi kuulua jokaisen ihmisen perustaitoihin ja mielestäni näitä taitoja voisi opettaa jo päiväkoti-iässä ja näin taidetaan osassa päiväkoteja tehdäkin.



Benefits of Meditation 101: How To Meditate In Less Time


                                             

Meditaatio. Mitä se oikein on?

Monet meistä tekevät ihan luonnostaan mieltä rauhoittavia, yhteen tekemiseen keskittyviä juttuja. Kuka käy kävelyllä tai juoksulenkillä, jotkut hakkaavat halkoja tai käyvät ampumassa. Mieltään voi rauhoittaa istuessa, maatessa, kävellessä, hyppimällä, pilkkimällä, hiihtämällä, saunassa tai vaikkapa niitä halkoja hakkaamalla. Tällaisia harrastuksia kuvataan usein meditatiivisiksi. Meditaation ei siis tarvitse olla leijumista risti-istunnassa, vaan se voi olla aktiivista tekemistä. Meditaatiossa ei myöskään tarvitse olla mitään hengellistä. Monet urheilijat ja yritysjohtajat pyrkivät tavoitteisiinsa harjoittelemalla keskittymistä yhteen asiaan ja sulkemalla häiritsevät ja kuormittavat ajatukset pois.

Itse olen joskus, ihan ensimmäisessä blogissani kirjoittanut juoksemisesta: https://petes62.blogspot.com/2018/07/web-presence-builder_31.html

Nykyisin polveni ei pidä maratoneista, mutta sitä enemmän kävelymeditaatiosta. Usein se tuo minulle mielenrauhaa. Kävellessäni keskitän ajatukset askeleihin ja toistan mielessäni jotain kannustavaa lausetta. Jatkan näin koko lenkin ajan. Päässä pyörineet murheet ja huolet laantuvat.

Jos ajatustesi hännät tuntuvat karkaavan ulottumattomiin tai kärsit vaikkapa nukahtamisvaikeuksista ja arki valvottaa, voit kokeilla vaikkapa YouTuben hakuja ohjattu meditaatio, guided meditation tai mindfulness meditaatio. Laita kuulokkeet korviin ja ota mukava asento.

Alussa mainitsemani erektiohäiriö on monelle miehelle tuttu tilanne. Jos olet humalassa ja vuoteessasi on baarista löytynyt yhden illan kukkanen, meditoimalla tilanne ei välttämättä parane. Mutta jos tiedät, että tänään olisi mahdollista harrastaa puolison kanssa seksiä, lapset ovat mummolassa ja puolisollakin tuntuu olevan odotuksia, mitä tehdä, jos mielesi pyörii autotallissa ja talon maalauksessa? Miten sen peniksenkin saisi innostumaan? Keskität ajatuksiasi kiihottumiseen ja entistä enemmän tuntuu siltä, että kaveri pettää.

Ota muutama minuutti itsellesi, istu alas tai käy makuulle. Hengitä ja rauhoitu. Hengittäessäsi sisään ala laskea hengityksesi tahtiin. Jatka laskemista kymmeneen ja aloita alusta. Voit tavuttaa luvun sisäänhengityksen ja uloshengityksen tahtiin. Näin saat karkailevat ajatuksesi pois peniksestä, autotallista ja talonmaalauksesta, jopa ulosottomiehestä. Vaimo saapuu viereesi ja aloitatte hitaasti virittyä tunnelmaan. Hetken päästä huomaat, että sinä ja puolisosi lepäätte vuoteella rentoutuneena ja onnellisena. Voi pojat, mikä meditaatio!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti