perjantai 30. joulukuuta 2022

Vuodet eivät ole toistensa veljiä


Vuosi 2022 on ollut erikoinen vuosi. Se alkoi adoptioäitini Ullan kuolemalla. Hän sairasti pitkään ja asui hoivakodissa, joten kuolema ei tullut yllätyksenä. Saatoin hänet matkaan samalla tavoin kuin adoptioisänikin: kävin laittamassa hänet arkkuun ja puin viimeiselle matkalle.

Kiitän sinua, Ulla. Haastoin ja koettelin sinua, sinä jaksoit uskoa. Et hylännyt. Toivotan sinulle nyt hyvää matkaa.

Toinen mieltä järkyttänyt tapahtuma oli Venäjän helmikuinen hyökkäys Ukrainaan. Se oli shokki ja sitä se on vieläkin.

Vuosi 2021 haastoi perhettämme terveydellisesti monella tapaa, mutta vuonna 2022 otimme takaisin sitä mistä jäimme paitsi edellisenä vuonna. Nautimme kulttuuririennoista, teatterista ja musiikkiesityksistä. Olemme viettäneet loistavia hetkiä ystävien seurassa. Aika, jonka kanssanne olemme saaneet viettää, on ollut täynnä iloa, naurua ja valoa. Sitä me kaikki tarvitsemme, se on ruokkinut sielua.  Kiitos rakkaat ystävät, lähellä ja kaukana.

Kiitos myös teille niin tärkeille uusille harrastusystäville. Golf on haastanut ja olen oppinut olemaan kiroilematta kovaan ääneen kentällä. Ehkä se mielenhallinta sieltä löytyy? Kiitos myös musa- ja bändikamut. Olen nauttinut osaamisestanne ja ehkä itsekin oppinut jotain. Luovuus on ainakin kasvanut.

Mihin keskityt, se kasvaa. 

Kirjoitin blogiini vuonna 2018 tavoitteekseni terapian ja seksuaalineuvonnan yhdistämisen ja toiminnan laajentamisen. Hyvin tämä suunnitelma on toteutunut, sillä asiakkaita on ollut juuri sopivassa määrin sivutoimiselle toiminimelle.

Kiitän asiakkaitani luottamuksesta ja rohkeudesta tulla käsittelemään pulmia, joihin ei ole omin voimin apua löytynyt. Uskoisin olleeni avuksi monelle teistä. Terapeuttina toimiminen on kahdensuuntaista. Olen saanut asiakkailtani takaisin valtavasti oppia ja kehittynyt ihmisenä ja terapeuttina. Kiitos!

Opiskeluni työnohjaajaksi on myös antanut paljon. Olen ohjannut yksilöitä ja ryhmiä, pieniä ja hiukan isompia. Suuntaus tuntuu jatkuvan ja tavoitteenani on valmistuminen työnohjaajaksi vuonna 2023.

Aatoksia tulevalle vuodelle.

Henkilökohtaisessa elämässä en toivo muuta kuin terveyttä ja voimia saattaa opinnot loppuun. Yleisellä tasolla toivon ukrainalaisten elämää kurjistavan sodan päättymistä ja rauhaa kaikkialle maailmaan.

Kiitos sinulle, että luit. Hyvää uutta vuotta 2023 ja rauhaa toivottaen

Petri Sirén

Miehen mitta -blogi

“Love, joy and peace for the world, that’s what I want... peace for the world and love.”

-Michael Jackson-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti